سریلانکا به معنی جزیره باشکوه می باشد و آن بعلت سرسبزی و طبیعت بکر این کشور است.. این کشور نزدیک خط استوا قرار داشته و بنابراین 4 فضل سال در آن مشاهده نمی شود و همیشه دمای هوای آن بین ۲۸تا ۳۲درجه سانتیگراد می ماند.
آشنایی با سریلانکا
این کشور کلا دو نوع آب و هوا دارد: در حاشیه سواحل دریا دارای آب و هوای گرم و در بخش مرتفع وکوهستانی دارای آب و هوای معتدل است. آب و هوای مناسب این کشور را نظر کشاورزی بسیار مناسب نموده و محصولات کشاورزی بسیار نابی مانند چای و نارگیل و کنف در آن کاشته میشود.. این کشور دارای منابع معدنی زیادی نیست .در عوض دارای صنایع مهمی مانند اولید کائوچو، نساجی ، لاستیک سازی، و صنایع شیمیایی است.
این کشور بخاطر طبیعت بکر وسرسبز و زیبایی که دارد، و نیز پارکها و منابع باستانی و تمدن 3 هزار ساله خود ، مورد توجه جهانگردان دنیا بوده و بهمین علت یکی از درامدهای مهم اقتصادی آن صنعت گردشگری و توریسم است. بعد از گردشگری صنعت تولید چای و نساجی در این کشور رونق زیای دارد. پایتخت آن کلمبو و دین رسمی اش “بودائیسم” و زبان رسمی مردم این کشور سینهالی است.( زبان تامیل و انگلیسی هم در این کشور رواج دارد).
از نظر قومی و نژادی این کشور دارای دو نژاد سينهالي (Sinhalese) که 70 درصد قوم این کشورند و تامیل (Tamils) که حدود 18 درصد جمعیت را تشکیل می دهند، تقسیم می شوند این کشور دارای جشن های مختلف و تعطیلات گوناگون است .در کل 26 روز تعطیل رسمی دارد که سه روز آن مربوط به اعیاد اسلامی فطر و قربان و میلاد پیامبر(ص) است.
سه شهر “دالامبو” و پولونارو” و “سیگیریا” در این کشور از نظر توریسم و گردشگری بسیار مورد توجه بوده و به مجموع انها مثلث فرهنگی این کشور گفته می شود. شهرهای “کندی” و “آناداپورا” و “سین هاراجا” نیز از طرف سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
جاذبه های گردشگری سریلانکا
جاذبه های گردشگری این کشور به چند قسمت تشکیل می شود:
1- طبیعت سرسبز و بکر ان و سواحل زیبا و ورزشهای آبی در دریای آن
2- پارکهای جنگلی و حیات وحش
3- آثار تاریخی و تماشای جشنواره های مختلف
این کشور دارای کالاهای تولید داخلی است که برای خرید مناسب هستند.. گفتیم که صنعت گردشگری از صنایع مهم و درآمدزای کشور است .جاذبه های گردشگری سریلانکا عبارتند از:
1-شهر باستانی سیگیریا
با قله زیبای ” کوه شیر” و کاخ عجیبی که روی این قله کوه ساخته شده شهرت پیدا کرده است.برای رسیدن به این کاخ باید 1200 پله را طی نمود.در این کاخ یک استخر بزرگ و پارک وجود دارد.
در اطراف این قله بصورت طبیعی تخته سنگهایی بشکل مار کبری و فیل وجود دارد.
2- معبد طلایی دالامبو
که بخاطر معابد باستانی اش و معبد طلایی بودا مشهور شده است.
3- شهر کندی
این شهر زیبا دارای معبدی بنام ” دندان مقدس بودا” ست و یک موزه که در آن یک فیل مومیایی شده نگهداری شده است.
4- شهر قدیمی پولوناروا
در این شهر چهار مجسمه بودا که یکی از آنها بودای خوابیده می باشد وجود دارد.یادتان باشد برای دیدن این مجسمه ها باید کفشهایتان را دربیاورید.
5- منطقه طبیعی حفاظت شده سینهاراجا
6- خلیج و قلعه گاله
شهر تاریخی جذاب گاله پر از معابد گوناگون و مجسمه است و پایتخت باستانی این کشور محسوب می شود.
قلعه گاله در خلیج گاله و توسط پرتقالی ها ساخته شده است و بسیار دیدنی است.
7- شهر مقدس آنارادهاپورا
غذاهای سریلانکایی
غذا خوردن در این کشور یک تفریح بحساب می آید و قیمت آن هم با هر بودجه ای سازگار است. بهترین رستورانها در پایتخت این کشور یعنی کلمبو قرار دارند. چند تا از مشهورترینشان عبارتند از:
1- کافه گالری کلمبو:
اینجا ترکیبی از غذاهای خوشمزه محلی که با مواد تازه تهیه می شوند ارائه می شود
2-رستوران نیهونباشی کلمبو:
سرآشپز ژاپنی دارد با دکوراسیونی که حال و هوای باغهای ژاپنی دارد. سوشی و ساشیمی دو غذای ژاپنی که همیشه در این رستوران سرو می شوند.
3- رستوران زازا :
اینجا هم کافه دارد و هم غذا سر می شود. در بخش کافه چای معروف سیلان ارائه می شود
4- رستوران کاری لیف کلمبو:
از بهترین رستورانهای شهر است که طبخ غذا به روش مدرن صورت می گیرد.
5- رستوران ساحلی Wadiya
در این رستوران انواع غذاهای دریایی سریلانکا طبخ می شود و با کیفیت عالی و بسیار هم مقرون به صرفه می باشد
این کشور با رونق کشاورزی فراوانی که دارد سرزمین کاشت برنج و چای و کاری و میوه های محلی آن است. بنابراین در غذاهای سریلانکا عمدتا از برنج و میوه هایی مثل نارگیل استفاده می شود.یکسری از غذاها هم دریایی بوده و داغلب پرادویه اند.
1- کاری ماهی ترش
در این غذا ابتدا ماهی را به تکه های مربع شکل تقسیم کرده و در ادویه هایی مانند زردچوبه، دارچین، کاری، فلفل سیاه و نوعی میوه محلی این کشور که ترش مزه است می خوابانند و بعد سرخ می کنند.
2- کوتو
مانند همبرگز برای اروپایی هاست هم سریع آماده می شود و هم چرب و خوشمزه که با سس کاری تند می خورند. این غذا در ظروف فلزی تهیه می شود بنابراین تهیه آن با صدای بهم خوردن قاشق به ظرف فلزی همراه است.
3- لامپرایس
بمعنای “توده برنج” است و از برنج و گوشت قرمز و فلفل قرمز و سمبل (چاشنی غذای سریلانکایی) تهیه می شود.همه مواد در برگ موز پیچیده وسپس بخار پز می شوند.
4- هوپرز
نوعی پنکیک است که از آرد برنج و شیر نارگیل و شکر درست می شود. نوعی هوپرز هم هست که مانند پنکیک کاسه ای تهیه شده و در داخلش یک عدد تخم مرغ می شکنند
5- گوتوکلاو
یک غذای گیاهی که از موسیر و پودر نارگیل و فلفل قرمز و آبلیمو و نمک درست می شود و با برنج خورده می شود.
برای بررسی سایت انگلیسی به سایت hogotravel.com مراجعه فرمایید.
https://hogotravel.com/tours/eco-tours/birdwatching/
https://hogotravel.com/tours/adventure-tours/cycling/
https://hogotravel.com/tours/eco-tours/desert/
https://hogotravel.com/tours/multi-country-tours/
https://hogotravel.com/tours/special-tours/spiritual/
https://hogotravel.com/tours/special-tours/women-only/